Het authentieke Mexico beleven?  

Het binnenland ontdekken? Raak geinspireerd door het echte Mexicaanse leven. Boek nu uw tour en ontdek straks een volle dag de leukste plekken op het schiereiland Yucatán.

Deze tour is uitermate geschikt voor mensen die bereid zijn een stukje de binnenlanden in te rijden en het leuk vinden ‘het échte Mexico’ te zien, te proeven en te ervaren! 

Het ochtendleven op een authentieke mexicaanse markt

Vroeg in de morgen vertrekken we vanuit Playa del Carmen in westelijke richting naar de staat Yucatán. Eerst bezoeken we een typisch Mexicaanse markt. Hier komen we van alles tegen: van inheemse fruit- en groentesoorten tot complete varkenskoppen en medicinale kruiden. Kortom: zaken die je op een Nederlandse markt niet snel tegen zal komen! De gids weet van alles te vertellen over alle producten en waar mogelijk proeven we een en ander.

De oude Maya stad Ek Balam; veel minder toeristisch

Daarna gaan we richting de Maya stad Ek Balam, gelegen in de staat Yucatán. Een fantastisch alternatief voor Chitzen-Itza, want veel minder toeristisch en daardoor echter en mysterieuzer. Ook leuk is dat men hier nog wel op de piramide mag klimmen, iets wat in ChitzenItza niet (meer) mogelijk is.

Uiteraard brengen we een uitgebreid bezoek aan deze Maya tempels en we proberen hier al te zijn voordat de andere groepen aankomen zodat we rustig kunnen genieten van de overblijfselen van deze mooie stad.

Valladolid; prachtige oude koloniale stad

Vervolgens bezoeken we het centrum van de koloniale stad Valladolid. Eén van de slechts drie Spaanse steden op het hele schiereiland. Bijzonder door de typische bouwstijl: van zuilengalerijen tot patio-woningen (haciendas). We maken een wandeltocht door het centrum en leren zo van alles over de Mexicaanse geschiedenis en de Spaanse overheersing vanaf de 16de eeuw.

Ook de lunch is écht Mexicaans. De bedoeling is namelijk dat jullie deze dag het echte Mexico leren kennen, dus geen hamburgers voor lunch. Omdat iedereen een andere smaak heeft, kiezen we op deze tour voor een een enorm buffet van streekproducten. Dit buffet staat in een sprookjesachtige 16de eeuwse hacienda omringd door een tropische tuin.

Afsluiten met een unieke Mexicaanse natuur belevenis

Na de lunch rijden we naar nog een een adembenemende cenote, welke verklappen we nog niet. In dit open water gelegen in een grot kunnen jullie een frisse duik nemen en een hoop foto’s. Een natuurwonder zoals je nog niet vaak hebt gezien in je leven.

Soort excursie : Maya cultuur/echte Mexicaanse leven/markt/Valladolid/cenote
Duur excursie : ongeveer 12 uur
Reistijd : ongeveer 2,5 uur enkele reis
Taal : Nederlands
Kosten:  Exclusieve Privé Tour: (2 personen): € 289 per persoon.
4 personen of meer: € 189 per persoon.

Reserveer nu!

NB : Desgewenst kunnen we ook Chitzen Itza bezoeken ipv Ek Balam (meerprijs €15 per persoon)