Isla Mujeres ipv Cozumel

Veel mensen vragen ons of wij excursies naar Cozumel verzorgen. Dit doen we niet omdat Cozumel ‘verpest’ is door toerisme, vinden wij. Met name de vele cruiseschepen die dagelijks Cozumel aandoen, zorgen ervoor dat het eiland Cuzemel erg Amerikaans en duur is geworden. Isla Mujeres daarentegen is veel authentieker en er is veel meer te zien.

‘Isla Mujeres veel authentieker’

We vertrekken in de morgen naar Puerto Juarez, de haven in Cancun. Hier nemen we de ferry naar het ‘vrouwen eiland’ Isla Mujeres. Lekker op het dak van de boot zitten in het zonnetje, wind door de haren en livemuziek van een lokale muzikant.

Erop uit!

Op het eiland aangekomen huren we golf karretjes (rijbewijs meenemen!) en gaan we het hele eiland rond toeren. De gids vertelt natuurlijk van alles over het eiland maar ook de algemene Mexicaanse cultuur komt tijdens deze tour aan bod. Zo bezoeken we een kerkje, een begraafplaats, stoppen we bij een schooltje (gaan niet naar binnen, uit respect voor leraren en leerlingen) en zien we het gewone Mexicaanse leven op straat.

Ontspannen afsluiten

Daarnaast stoppen we bij een paar punten, onder andere de Punta Sur (zuid-punt) waar je een adembenemend uitzicht hebt over de turquoise Caribische zee. We lunchen ergens in het dorpje en daarna worden jullie naar het bounty strand Playa Norte gebracht. Hier is er tijd en gelegenheid om lekker te zwemmen en/of even souvernirtjes te shoppen in het kleurrijke dorpje (veel goedkoper dan in Playa del Carmen). Kortom, een perfecte combinatie van cultuur en natuur.

Soort excursie: boottocht/golf karretje/Mexicaanse cultuur/zwemmen
Duur excursie: ongeveer 8 uur
Reistijd: ongeveer 1,5 uur enkele reis (incl overtocht boot)
Taal: Nederlands
Prijs: Exclusieve Privé Tour: € 269 per persoon
4 personen (of meer): € 199 per persoon

Deze tour is ook beschikbaar met Engelstalige gids tegen een gereduceerd tarief.

Neem nu contact op