Twee Mexicaanse vliegen in één klap

Hoe ziet het echte leven eruit buiten de toeristenplaatsen Playa del Carmen en Cancún? En waar vinden we de mooiste plekken om te snorkelen? Deze vragen zijn ons zo vaak gesteld dat we besloten hebben een combinatie excursie te bedenken die op beide vragen antwoord geeft!

In de ochtend bezoeken we het dorp Leona Vicario. In deze kleurrijke, typisch Mexicaanse plaats, laat onze gids jullie kennismaken met het dagelijkse leven in Mexico. Geen keurig aangeveegde straten, geen exclusieve hotels, geen Starbucks of McDonalds. Hier beleven we de Mexicaanse cultuur zonder de buitenlandse invloeden.

Leona Vicario; het gewone Mexicaanse dorpsleven

We worden vervoerd in traditionele ‘tricicletas’, dit zijn fietstaxi’s die ons naar alle uithoeken van het dorp brengen. Zo bezoeken we onder andere een kleine tortillafabriek, een school, een traditionele begraafplaats, een ambachtsman en zijn woning in het bos, en natuurlijk het dorpsplein met zijn markt en de kerk. We staan uitgebreid stil bij de manier van leven van de dorpsbewoners: hoe ze wonen, wat voor een werk ze doen, hoe ze religie beleven, wat ze eten en drinken en alles wat je verder maar wil weten!

Lunchen in vissersdorp

Na het bezoek aan het dorp rijden we naar Puerto Morelos. In dit vissersdorp gaan we heerlijk lunchen bij misschien wel het beste taco restaurant van heel Yucatan! Vlees, vis of vegetarisch dat bepaal je helemaal zelf. De kok bereidt met veel passie de mooiste gerechten voor ons en is pas tevreden als wij dat zijn.

Mexico kent een ontzettend uitgebreide en kleurrijke keuken. Werkelijk alle gerechten zijn een feest: of je nu een ‘taco de pollo’ eet of een frisse ‘cevice’, alles smaakt heerlijk in de restaurants die wij met zorg hebben geselecteerd. Zijn Mexicaanse gerechten niet veel te spicy? Nee hoor, omdat alle sausjes en pepers apart worden geserveerd bepaal je zelf hoe pikant jouw eten wordt.

Snorkelen boven koraal

Na de lunch gaan we de boot op om te gaan snorkelen boven het adembenemende, beschermde koraalrif van Puerto Morelos. Naast allerlei soorten en kleuren koraal komen we natuurlijk ook allemaal fauna tegen. Papegaaivissen, maanvissen, barracuda’s, kreeften, roggen: allemaal kunnen we ze tegen komen!

We snorkelen op 2 verschillende plekken, per plek zo’n 45 minuten. Uiteraard zorgen we voor een goede uitrusting en professionele snorkelgidsen. Veiligheid staat te allen tijde bovenaan. Ben je geen geoefend snorkelaar dan is dat geen enkel probleem, onze gidsen blijven dicht in de buurt en de boot is altijd vlakbij.

Soort excursie: Maya cultuur/echte Mexicaanse leven/boottocht/snorkelen
Duur excursie: ongeveer 8 uur
Reistijd: ongeveer 1 uur enkele reis
Taal: Nederlands
Kosten: Per persoon: €115
Reserveer nu