Maya ruïnes van Muyil

In de morgen bezoeken we het kleine, totaal niet-toeristische Maya stadje Muyil. Hier vinden we verschillende Maya ruïnes overwoekerd door bomen en planten. Hoewel de archeologische zone maar klein is en niet zo bekend, maakt dit hem niet minder interessant. Juist ook het feit dat hier nauwelijks andere toeristen komen maakt dat dit stadje nog meer de mysterieuze Maya cultuur uitademt. In een rondleiding van 45-60 minuten vertelt de Nederlandse gids over de Maya geschiedenis.

 

Floaten in de mangroven van Sian-Ka’an

Vlakbij de archeologische zone begint het UNECSO natuurgebied Sian-Ka’an. Hier gaan we een bootje op en varen we over 2 verschillende lagunes. Nadat we de tweede lagune over zijn, varen we een natuurlijk kanaal in omringd door mangrovebossen. We trekken een zwemvest aan, springen in het heldere water en floaten (drijven) ruim een half uur van A naar B. De stroming zorgt ervoor dat je niets hoeft te doen en je drijft vanzelf door het water. Een unieke, heerlijk rustgevende ervaring. En puur natuur naturlijk!

Daarna gaan we lunchen, dit doen we niet in massa-buffet-restaurants maar in één van de lokale restaurantjes. We overleggen als groep waar we zin in hebben: liever een sandwich of juist echt Mexicaans eten? Sommige restaurants hebben het allebei op de kaart staan dus het komt altijd goed.

 

Ondergronds rivierenstelsel

In de middag bezoeken we een (half) open cenote midden in het bos. Deze waterbronnen vormen ondergronds een rivierenstelsel en bevatten door kalksteen gefilterd water. Dit maakt dat het water kraakhelder is en heerlijk fris. We gaan hier lekker zwemmen en natuurlijk een hoop foto’s maken van dit schitterende natuurfenomeen.

Soort excursie: Maya cultuur/boottocht/floaten/zwemmen/cenote
Duur excursie: ongeveer 9 uur
Reistijd: ongeveer 1,5 uur enkele reis
Taal: Nederlands
Kosten: Exclusieve Privé Tour (2 personen): € 269 per persoon
4 Personen (of meer, maximaal 10) : € 189 per persoon

Reserveer nu!