Aktun Chen

In de ochtend bezoeken we het prachtige natuurpark Aktun Chen. Midden in het bos komen we hier ondergrondse rivieren tegen en ontdekken we adembenemend mooie druipsteengrotten.
Onder leiding van een Maya gids wandelen we door de grotten en leren we waarom deze ‘cenotes’ zo belangrijk waren in de Maya cultuur. Uiteraard gaan we ook zwemmen in het kraakheldere water in deze grotten. Natuurlijke gaten in het “dak” van de grot zorgen voor een prachtige lichtinval, dus zwemmen hoeft niet in het donker.
We blijven hier de hele ochtend in Aktun Chen en zien ook nog wild life. We nemen overal uitgebreid de tijd voor. Een unieke ervaring die behalve mooie herinneringen, ook prachtige foto’s zal opleveren!

Daarna gaan we lunchen, dit doen we niet in massa-buffet-restaurants maar in één van de lokale restaurantjes. We overleggen als groep waar we zin in hebben: liever een sandwich of juist echt Mexicaans eten? Sommige restaurants hebben het allebei op de kaart staan dus komt het altijd goed.

Maya stad Tulum

In de middag bezoeken we de beroemde Maya stad Tulum. Hier is het in de middag een stuk rustiger dan in de morgen, omdat de meeste operators in de ochtend Tulum bezoeken. Deze als enige aan zee gelegen stad biedt een adembenemend uitzicht over de Caribische zee en herbergt een enorme interessante historie. De Nederlandse gids leidt jullie uitgebreid rond en vertelt van alles over de mysterieuze Maya cultuur. Uiteraard is er ook vrije tijd om schitterende foto’s te nemen en zelf nog even rond te wandelen.

Soort excursie: grot wandeling/zwemmen in cenote/wild life
Duur excursie: ongeveer 9 uur
Reistijd: ongeveer 1 uur enkele reis
Taal: Nederlands
Kosten: Exclusieve PrivéTour (2 personen):  € 239 per persoon
4 personen of meer: € 179 per persoon

Deze tour is ook beschikbaar met Engelstalige gids tegen een gereduceerd tarief.

Reserveer nu